Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα «ρουσφέτια» του Παππά

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα «ρουσφέτια» του Παππά

Ανακοίνωση για τις καταγγελίες περί προεκλογικών ρουσφετών του Ν.Παππά εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

03 Σεπ. 15

Απάντηση στις καταγγελίες ότι λίγο πριν την προκήρυξη εκλογών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς έκανε προεκλογικά ρουσφέτια με προσλήψεις στο Δημόσιο, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στις καταγγελίες αυτές και εκείνη του πρώην Προέδρου της ΝΕΡΙΤ, Γ.Προκοπάκη, περί επαναπρόσληψης «ημετέρων» με μηνιαίο μισθό 11.200 ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Με το ν. 4325/2015 (ή νόμο Κατρούγκαλου όπως έγινε γνωστός) επέστρεψαν στις εργασίες τους πάνω από 4000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα. Η επιστροφή τους χαιρετίστηκε ως αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κι όμως η επιστροφή 12 ακόμα τον περασμένο Ιούλιο, αναδεικνύεται τις τελευταίες μέρες σε «προεκλογικό ρουσφέτι», του πρώην υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά σε μια καινούργια εκστρατεία λάσπης.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την επαναφορά υπαλλήλων που αρχικά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κατόπιν απολύθηκαν από το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (Ι.Ο.Μ) και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (Ε.Ο.Α.)., φορείς οι οποίοι καταργήθηκαν το 2011.

Πρόκειται μάλιστα για υπαλλήλους με υψηλή εξειδίκευση, οι οποίοι επαναπρσλήφθηκαν με το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και χωρίς κανένα άλλο προνόμιο, βάσει του «νόμου Κατρούγκαλου» την 1η Ιουλίου. Η δε απόφαση της 27ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β΄1853/27-8-2015) είναι απλώς διορθωτική της αρχικής πράξης, σύμφωνα με τις επιθυμίες των υπαλλήλων, οι οποίοι προτίμησαν άλλον φορέα από τον αρχικό ως έχουν δικαίωμα.

Τα ποσά που αναφέρονται αφορούν και τους δώδεκα υπαλλήλους κάτι που στη δημοσίευση της πράξης είναι ξεκάθαρο. Αναφέρονται σε ακαθάριστες αποδοχές μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές ύψους σε ετήσια βάση. Έτσι, λοιπόν, ο,τιδήποτε άλλο γράφεται είναι εκτός πραγματικότητας και εκ του πονηρού...».

https://www.thetoc.gr/

 
GO_TO_TOP