Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Η τιμωρία του ψεύτη είναι ότι δεν θα δεί ποτέ το ψέμα του να «γερνάει»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγία Παρασκευή 17/12/2019

Το απελθόν Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ και ειδικά ο απελθών πρόεδρός του, βλέποντας ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τον δρόμο της εξαπάτησης και της παραπληροφόρησης δημοσιοποίησαν μια ανακοίνωση – καταγγελία έχοντας ακόμα την πεποίθηση ότι η επανάληψη θα μετατρέψει το ψέμα τους σε αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι η θητεία τους είχε ήδη λήξει και ούτε καν μπήκαν στον «κόπο» να δεσμευτούν δημόσια με μία ανακοίνωση ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε εκλογές με τον τρόπο που ορίζει σαφώς το καταστατικό του συλλόγου μας.

Κατόπιν «εορτής» και αφού ήδη με δικαστική απόφαση που προκλήθηκε κατόπιν αίτησης συναδέλφων – μελών του ΠΑΣΥΜΗΤΕ ορίσθηκε ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ στο οποίο μάλιστα υπάρχουν ο απελθών πρόεδρος Κασιμάτης και μέλη του επίσης απελθόντος Δ.Σ , μας ανακοινώνουν ΤΩΡΑ ότι στις 9/12/19 , δηλαδή πριν την εκδίκαση της αίτησης (τυχαίο;) είχαν αποφασίσει τη «δρομολόγηση των εκλογικών διαδικασιών», αλλά όπως φαίνεται μέχρι σήμερα το κρατούσαν μυστικό.

Μέσα στον πανικό και την οργή τους που δεν ευοδώθηκαν τα κρυφά τους σχέδια, κατέφυγαν σε ένα ακόμα χονδροειδές ψέμα που αυτοαποκαλύπτεται εκ των πραγμάτων, ότι δήθεν «κύριος σκοπός της ενέργειας αυτής είναι το μπλοκάρισμα των εκλογικών διαδικασιών», ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο δεδομένου ότι ο ρόλος και ο σκοπός του ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Δ.Σ είναι να δρομολογήσει τις διαδικασίες προς τις εκλογές όπως ορίζει το καταστατικό μας, σε συνθήκες που δεν χωρά η τρομοκρατία, οι απειλές και η εξαπάτηση, και να διαχειριστεί μόνο «τις επείγουσες και μη δεκτικές αναβολής υποθέσεις» του συλλόγου μας.

Δεύτερο ψέμα που χρησιμοποιούν για να επιβιώσουν στο φώς της αλήθειας , είναι ότι δήθεν «δυναμιτίζονται οι διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των μελών μας και όλων των συναδέλφων μας», επειδή όπως λένε δεν μπορούν να συνεχίσουν ως «σύμπραξη» με την ΕΕΕρτ και την ΣΕΚΟΧΕΡΤ την «διαπραγμάτευση» με τη διοίκηση για την υπογραφή ΣΣΕ, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η θητεία τους ήδη είχε λήξει και πως ακόμα και να μην υπήρχε δικαστική απόφαση που να ορίζει προσωρινό Δ.Σ που θα εφαρμόσει τις καταστατικές προβλέψεις για τις εκλογές, η λεγόμενη «σύμπραξη» (που ειρήσθω εν παρόδω έγινε χωρίς να ρωτήσουν κανέναν μας) δεν είχε πλέον νομικά και ηθικά δεσμούς που να την κρατούν ζωντανή και συνεπώς η αναστολή των όποιων «διαπραγματεύσεων» με τη διοίκηση ήταν προδιαγεγραμμένη.

Το «οξύ- μωρο» όμως αφορά στην «αίτηση ανακοπής» της υφιστάμενης δικαστικής απόφασης διορισμού προσωρινής διοίκησης στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ που υποβλήθηκε σήμερα. Μία αίτηση – νομικό έγγραφο στην οποία ανάμεσα στις ανακρίβειες, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, ομολογούν σε μια έκρηξη αντίφασης πως ζητούν επί της ουσίας ακριβώς τα ίδια (διορισμός προσωρινής διοίκησης) και το σημαντικότερο αναγνωρίζουν ότι με βάση το νόμο κι όχι εξαιτίας μας, η έναρξη των εκλογικών διαδικασιών είναι αυτή που αναστέλλει στην πράξη την διαπραγματευτική δυνατότητα της λεγόμενης «σύμπραξης».

Τόσο πολύ τα έχουν χαμένα ώστε έφτασαν να ζητούν να τους παραδώσουμε αυτά που οι ίδιοι δεν μας έχουν παραδώσει ακόμα, δηλαδή να τους επιστρέψουμε κάτι που δεν μας έδωσαν όπως π.χ το ταμείο και το βιβλίο των πρακτικών το οποίο μέχρι χθες τουλάχιστον που μας το έδειξαν δεν είχε καμία καταγραφή τους τελευταίους μήνες (το τονίζουμε διότι μπορεί εν τω μεταξύ να παρουσιαστούν εγγραφές από το πουθενά)

Είναι θράσος να μιλούν για υπονόμευση των «διεκδικήσεων και των δικαιωμάτων» των μελών μας αυτοί που μέχρι σήμερα δεν έχουν βγάλει ούτε μια ενημερωτική ανακοίνωση , δηλαδή μια δεσμευτική για αυτούς πράξη, σχετικά με το αληθινό περιεχόμενο των όσων ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των «διαπραγματεύσεων».

Μια ανακοίνωση που να περιγράφει τουλάχιστον πως άραγε υπερασπίστηκαν τα δικαιώματά μας όταν π.χ άκουγαν τους διοικούντες να τους δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν εκτός ΣΣΕ στην εφαρμογή μέτρων όπως αυτό της διασύνδεσης της κάρτας εισόδου με την μισθοδοσία και τον έλεγχο τήρησης ωραρίου, της υποχρέωσης των ηχοληπτών να είναι 6 συνεχόμενες ώρες πάνω από τη κονσόλα, της τοποθέτησης των ηλεκτρονικών σε έναν «κάδο» από τον οποίο θα μπορεί η διοίκηση να παίρνει όποιον θέλει και να τον μετακινεί σε οποιοδήποτε τμήμα ακόμα κι αν είναι άσχετο με τα καθήκοντα που ασκούσε μέχρι σήμερα. Μια ανακοίνωση που να μας έλεγαν πως άραγε «διεκδίκησαν» ώστε να έχει π.χ και μισθολογικό περιεχόμενο αυτή η ΣΣΕ, η πως αντέδρασαν δυναμικά και αποφασιστικά ως συνδικαλιστές όταν άκουγαν από τα στόματα της διοίκησης ότι δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιου είδους περιεχόμενο.Το μόνο που αποδεικνύεται είναι αυτό που δημοσιεύθηκε στην «διαύγεια», ότι δηλαδή με τη δική τους σύμφωνη γνώμη θα προσληφθούν 31 σύμβουλοι και μετακλητοί (έτσι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και διεκδικούν τα συμφέροντά τους;).

Τονίζουμε την ανυπαρξία των ανακοινώσεων από την απελθούσα διοίκηση του ΠΑΣΥΜΗΤΕ , η οποία στα δικόγραφα της επικαλείται όχι δικές της ανακοινώσεις αλλά της ΕΕΕρτ, διότι μόνο μέσω αυτής της επίσημης δημόσιας ενυπόγραφης ενημέρωσης δεσμεύονται κι όχι με τα όσα λένε στο κυλικείο στους διαδρόμους και προσωπικά στον καθένα, τα οποία σχεδόν πάντοτε περιγράφουν μια εικόνα που απέχει πολύ από την πραγματικότητα, την οποία φυσικά κρύβουν επιμελώς από τους συναδέλφους μας για το καλό των οποίων δήθεν αγωνίζονται.

Φαίνεται ότι και οι ίδιοι πιστεύουν στην ψευτιά τους, όταν τη βλέπουν τυπωμένη, αφού τολμούν να γράφουν στην νόθα ανακοίνωσή τους στην οποία παράνομα διατηρούν την ιδιότητα των μελών ενός Δ.Σ που δεν υπάρχει πλέον , ότι « Μετά από 12 χρόνια χωρίς Σ.Σ.Ε., που όλοι γνωρίζουμε τους υπευθύνους, δεν θα επιτρέψουμε για μια ακόμα φορά να μπουν τα ίδια πρόσωπα τροχοπέδη στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε».

Μήπως την ώρα που έγραφαν αυτή ειδικά την πρόταση κοιτούσε ο απελθών πρόεδρος Κασιμάτης τον εαυτό του στον καθρέφτη , γιατί και εμείς και όλοι οι συνάδελφοι θυμούνται ποιοι ήταν τότε στο Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, και τι ρόλο έπαιξαν και στο θέμα της ΣΣΕ .

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν υπάρχει κανένας άλλος σκοπός σε αυτό το προσωρινό Δ.Σ παρά η ομαλή – καταστατική πορεία προς τις εκλογές στις οποίες εσείς και μόνο εσείς θα αποφασίσετε ποιους θα εμπιστευτείτε, ποιοι δεν σας κρύβουν την αλήθεια, ποιοι δεν σας θεωρούν πρόβατα, ποιοι έχουν ανιδιοτελή κίνητρα και μπορούν χωρίς «άνωθεν» καθοδηγήσεις και εντολές να υπηρετήσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τα συμφέροντά μας, το παρόν και το μέλλον μας.

Ήλθε ή ώρα της αλήθειας και της ευθύνης και πλέον κανείς μας δεν πρέπει να αντιμετωπίζει το παρόν και το μέλλον του σαν «ρώσικη ρουλέτα» . Οι εξελίξεις τρέχουν και ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα κυβερνητικά σχέδια για την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους, δυστυχώς με την ανοχή αν όχι με τη συναίνεση του απελθόντος προεδρείου του συλλόγου μας. Όλοι πρέπει να είμαστε αφυπνισμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούμε ενωμένοι αποτελεσματικά και νικηφόρα κάθε απειλή.

Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα

(Α. Καμύ)

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος - Γ. Βωβός
Ο Γενικός Γραμματέας - Δ. Κούνης

 
GO_TO_TOP