Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Ανακοίνωση Π. Σ. Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΕΡΤ και Π. Σ. Μηχανικών & Τεχνικών ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ)

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια ταλαιπωρίας η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της να ανοίξει την ΕΡΤ και εμείς οι εργαζόμενοι καλούμαστε να στηρίξουμε την απόφαση αυτή.

Η ΕΡΤ ανοίγει ξανά … ή μήπως είναι η ΝΕΡΙΤ που συνεχίζει; Δύσκολο να δώσεις απάντηση. Όμως δεν θα ήταν ψέμα να πούμε πως η ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοι και άρα εμείς είμαστε αυτοί που θα δώσουμε την απάντηση, σε βάθος χρόνου και καθώς θα διαμορφώνεται τη νέα ΕΡΤ. Η ΕΡΤ ανοίγει ξανά χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς μαύρο.

Και το οργανόγραμμα; Και ο Κανονισμός για το προσωπικό; Και οι υπερεξουσίες του Δ/ντα Συμβούλου; Και … και … και … Όλα αυτά εμείς θα τα φτιάξουμε;

Προφανώς δεν έχουμε πρόσβαση σε όλα. Όμως έχει μεγάλη σημασία να δούμε τη συνολική εικόνα. Μετά από δύο χρόνια δοκιμασίας για όλους μας, αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία τώρα είναι … το μεροκάματο! Όσο πεζό κι αν ακούγεται, αυτό που μετράει τώρα πια είναι να υπάρχει ψωμί στο τραπέζι, να μη μας κυνηγάνε τα χρέη και να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στην οικογένειά μας και απέναντι στην κοινωνία.

Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή … Και λοιπόν; Θα παραιτηθούμε από κάθε «δημοκρατική ευαισθησία» και θα σκύψουμε το κεφάλι στην ανάγκη;

Δυστυχώς στα χρόνια που πέρασαν η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της έχουν στιγματιστεί πολύ. Έμεινε ο φόβος, η δυσπιστία και η απαξίωση. Ακούμε για «δημοκρατικές ευαισθησίες» και … «κουμπωνόμαστε». Τι θέλει αυτός; Τι κρύβει; Τι πάει να κερδίσει; Τι φοβάται;

Πολύ συχνά είδαμε να εξυπηρετούνται συμφέροντα και καταστάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, ούτε ότι θα παραιτηθούμε από τις αξίες που πηγάζουν από τη δημοκρατία και όχι από τις «δημοκρατικές ευαισθησίες».

Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να γυρίσουμε στις δουλειές μας. Πρώτο μας μέλημα τώρα ας είναι να γυρίσουν ΟΛΟΙ! το συντομότερο δυνατό, αν όχι χτες. Χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς (ΣΟΧ, …), διεκδικώντας ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων. Μετά θα πρέπει να αγωνιστούμε για να χτίσουμε την ΕΡΤ σωστά για να υπηρετεί με τους καλλίτερους όρους το σκοπό της ως ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ενημέρωση. Αν εμείς όντως ωριμάσαμε μέσα απ’ τις δοκιμασίες των τελευταίων ετών και επικρατήσει πνεύμα σύνεσης και ομόνοιας -χωρίς ρεβανσισμούς- σίγουρα το αποτέλεσμα θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων μας.

Η ΕΡΤ είναι οι άνθρωποί της

Και σίγουρα μπορούμε να φτιάξουμε μια αξιόπιστη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μια ΕΡΤ καλλίτερη κι απ’ την προηγούμενη.


Χριστός Ανέστη!

Αγ. Παρασκευή 14.4.2015

 
GO_TO_TOP