Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγ. Παρασκευή 15/01/2020

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κόντρα σε όσους θέλουν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, χαρακτηρίζοντας την περιφρόνηση του καταστατικού, και την απαξίωση των διαδικασιών που ορίζει για την πορεία προς τις σωματειακές εκλογές ως «συνδικαλιστική αξία», και μάλιστα μετά και την τρίτη δικαστική απόφαση που απέρριψε τα σαθρά επιχειρήματα, τις ανυπόστατες και ψευδείς δηλώσεις της πλευράς του απελθόντος προέδρου αλλά και τη βασιμότητα των λεγομένων του μάρτυρα υπεράσπισης πρόεδρο της ΕΕΕρτ, όλοι εμείς που απαρτίζουμε το προσωρινό Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ μέλος του οποίου είχε ορισθεί ακόμα και ο απελθών πρόεδρος Κασιμάτης (ο οποίος δεν δέχτηκε να συμμετάσχει) θα προχωρήσουμε - όπως έχουμε εξαρχής δηλώσει – ενωτικά, χωρίς αποκλεισμούς ,με διαφάνεια στις αρχαιρεσιακές συνελεύσεις τον ερχόμενο Μάρτιο και αμέσως μετά σε εκλογές όπως προβλέπεται, με απόλυτη προσήλωση στο καταστατικό μας, στις δημοκρατικές αξίες, στην αλήθεια και με απόλυτο σεβασμό στην νόμιμα και ανόθευτα εκφρασμένη κρίση των μελών μας .

Το ποιος σέβεται το καταστατικό , τις δημοκρατικές αξίες, την αλήθεια και προπαντός τον εαυτό του καταδεικνύεται και στο ανυπόγραφο «ψήφισμα» που διακινήθηκε πρόσφατα από τον απελθόντα πρόεδρο Κασιμάτη, στο οποίο εκτός του παραληρηματικού χαρακτήρα του περιέχει και μια κατηγορία εναντίον των μελών του προσωρινού Δ.Σ που ξεπερνά ακόμα και τα γνωστά όρια του θράσους και της γκεμπελίστικης τακτικής στην οποία έχει ξεπέσει. Το προσωρινό Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ που διορίστηκε με τρείς συνεχόμενες δικαστικές αποφάσεις για να προχωρήσει ο σύλλογός μας επιτέλους σε εκλογές, κατά τον συμπράττοντα με τους αγαπημένους συνδικαλιστές του Προκοπάκη της ΝΕΡΙΤ, και των πρωτοπαλίκαρων του Καψή , είναι «νόθο» γιατί πειθάρχησε σε μια δικαστική διαδικασία που όπως λέει «είναι συνυφασμένη με τις μαύρες σελίδες του εργατικού κινήματος».

Να του θυμίσουμε ότι οι «μαύρες σελίδες» στο εργατικό κίνημα γράφτηκαν από «συνδικαλιστές» που έγιναν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας , από εκείνους που έτρεχαν σε μυστικές συσκέψεις με τον Καψή το καλοκαίρι του ’13, τότε που όλοι εμείς είμαστε απολυμένοι στους δρόμους, από εκείνους που δρούσαν τις πιό κρίσιμες ώρες του αγώνα μας σαν πεμπτοφαλαγγίτες μοιράζοντας ηττοπάθεια και προτρέποντας τους συναδέλφους να συνθηκολογήσουν και να δεχτούν μια ατιμωτική δίμηνη και συνταγματικά θνησιγενή σύμβαση έργου στη ΔΤ, από εκείνους που δημόσια η τότε διοίκηση των Σαμαροβενιζελικών μορφωμάτων θεωρούσε «καλά παιδιά», από τους ίδιους που και σήμερα για μια ακόμα φορά προσπαθούν να παρασύρουν με ψεύτικα ταξίματα και υποσχέσεις τους εργαζόμενους , να τους αποκοιμίσουν και να τους απομακρύνουν από την ομοσπονδία μας που είναι η μοναδική θεσμικά κατοχυρωμένη , νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη σύμπραξη των πρωτοβάθμιων σωματείων που την απαρτίζουν. «Μαύρες σελίδες» στο εργατικό κίνημα έγραψαν και γράφουν αυτοί οι σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας που φορώντας περιστασιακά μανδύες διαφόρων χρωμάτων, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην υπάρχει όχι μόνο εργατικό κίνημα αλλά ούτε καν η παραμικρή μαζική κίνηση αντίστασης στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την εργοδοτική αναλγησία και τα αντεργατικά μέτρα που θεσπίζουν οι κυβερνητικές πλειοψηφίες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια και δεν μπορεί να διανύσει την απόσταση που το χωρίζει από την αλήθεια όσες πατερίτσες και να χρησιμοποιήσει από αυτές που του προσφέρουν οι πεμπτοφαλαγγίτες και οι προβοκάτορες του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Και η αλήθεια είναι αυτή που διατυπώνεται στο φως και δημόσια με επιχειρήματα , δημοκρατικό διάλογο και ντοκουμέντα και δεν φοβάται την κάλπη. Σε αντίθεση το ψέμα ρητορεύει μόνο όταν έχει εξασφαλισμένο το βήμα και τη φίμωση εκείνων που ρίχνουν φώς πίσω από τις κουρτίνες των μεγάλων γραφείων και στα σκοτάδια των υπογείων και των διαδρόμων. Το ψέμα δεν φοβάται την κάλπη μόνο όταν έχει εξασφαλίσει ότι η λάσπη και η διαβολή που είναι τα όπλα του θα έχουν απλώσει παντού το σκοτάδι και τη θολούρα.

Από την αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες στην κατεύθυνση της υπογραφής μιας ΣΣΕ που θα έχει και θεσμικό και μισθολογικό περιεχόμενο , μιας ΣΣΕ που θα εκφράζει τις ανάγκες και τα δίκια των συναδέλφων μας και πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά κι όχι σαν ένα τρεμάμενο χέρι που θα κουνιέται ασθενικά κουνώντας μια βεντάλια σε «ένδειξη διαμαρτυρίας».

Το προσωρινό Δ.Σ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ καταδικάζει κάθε ενέργεια που υποβαθμίζει τον κλάδο μας και που απαξιώνει την επιστημονική γνώση και επαγγελματική εμπειρία και ικανότητα των μελών μας. Σε αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε τη διοίκηση και όσους δημοσιογράφους πειθαρχούν στις εντολές της και χρησιμοποιούν υπολογιστές, laptop, κινητά κλπ προκειμένου να μεταδώσουν εικόνα και ήχο υποκαθιστώντας τον εξειδικευμένο τεχνικό που έχει και τις γνώσεις και την εμπειρία να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα μέσα με τον σωστό τρόπο που απαιτείται από μια δημόσια ραδιοτηλεόραση. Για μας τόσο η πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ όσο και εκείνη της ΕΕΕρτ που αναφέρονταν στις γνωστές καταγγελίες για τη μετάδοση της ΕΡΤ από τον λευκό οίκο κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού, είναι υποκριτικές, αφού μέχρι και σήμερα αυτή πρακτική τηλεοπτικής κάλυψης με κινητά, που δήθεν καταγγέλλεται ως ερασιτεχνική και απαράδεκτη για δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, εφαρμόζεται στην ΕΡΤ με τις εντολές της διοίκησης και τη στήριξη των «συνδικαλιστών» που την πλαισιώνουν (πέρυσι ένας από αυτούς που είναι και πρόεδρος σωματείου παρατηρούσε την ανταποκρίτρια στο Λονδίνο όχι γιατί χρησιμοποιούσε το κινητό της για μετάδοση ρεπορτάζ από τη γέφυρα στον Τάμεση αλλά γιατί δεν είχε selfie stick!!!).

Καταγγέλλουμε επίσης τη διοίκηση γιατί παραβιάζει πιέζει αφόρητα τους εργαζόμενους ειδικά στα συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων , παραβιάζοντας κατάφωρα τα νόμιμα ωράρια εργασίας των συναδέλφων τεχνικών και τα κενά που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ τους χωρίς να νοιάζεται για την ασφάλεια και υγείας τους .

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές απειλές ,που αφορούν το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ και το δικό μας και γι αυτό πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι με ελπίδα και εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και αξίες , να προχωρήσουμε όπως ορίζει το καταστατικό μας κι όπως έχει δεσμευτεί και εγγυάται το προσωρινό Δ.Σ στις διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν στις εκλογές , όπου ο καθένας μας θα εκφραστεί δημοκρατικά κι ελεύθερα και θα επιλέξει τους καταλληλότερους και τους ικανότερους .

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος - Γ. Βωβός

Ο Γενικός Γραμματέας - Δ. Κούνης

 
GO_TO_TOP