Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Να σταματήσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος

Αγία  Παρασκευή  1 Ιουλίου  2022

Να  σταματήσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που στήθηκε από την διοίκηση την Τρίτη 28 Ιουλίου,  για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΡΤ, εκθέτει τη δημόσια ραδιοφωνία  τηλεόραση διεθνώς.

Η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε  να μεταδώσει το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 στη συχνότητα της ΕΡΤ1 την ώρα της στάσης εργασίας ΕΣΗΕΑ - ΕΣΠHΤ είναι αντιδημοκρατική και καταπατά  θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Το να ζητά η Διοίκηση υπέρογκες αυξήσεις των επιδομάτων σε στελέχη που κατέχουν θέσεις ευθύνης, αλλά την ίδια ώρα να μη συμβάλλει ουσιαστικά  για συμφωνία προς υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε και παράλληλα να στερεί από τους εργαζόμενους το δικαίωμα διεκδίκησης θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μέσω της απεργίας, είναι το λιγότερο προκλητικό.

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανάλογη συμπεριφορά, αφού επανειλημμένα η Διοίκηση έχει προσπαθήσει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση με δικαστικές προσφυγές.  Είναι αδιανόητο η  ΕΡΤ να στρέφεται κατά των εργαζομένων επειδή διεκδικούν αξιοπρεπείς όρους  εργασίας και διαβίωσης, ας  αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα  και την επαναφορά των προηγούμενων μισθολογικών μας δεδομένων με  έξοδο από το ενιαίο μισθολόγιο,  που έχει επιβληθεί άδικα και μας φτωχοποιεί, αφού  η εργασία μας είναι εικοσιτετράωρη, 7 μέρες την εβδομάδα , 365 μέρες τον χρόνο.

Οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χρησιμοποιείται η  εργασία μας ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.  Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε προσβολή του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία δεν θα γίνει ανεκτή.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Γαβριήλ Κασιμάτης           Χρήστος Γιαννόπουλος

 

 

 
GO_TO_TOP