Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 11-3-2013

Αγία Παρασκευή 5 Μαρτίου 2013

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Αρκετοί από εμάς δεν γνωρίζουν ότι είναι πολλοί οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν πριν το αίμα κριθεί κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό μέσο. Μπορεί να χρειαστούν περίπου 3 μέρες για να γίνουν όλοι αυτοί οι έλεγχοι. Αν θέλετε να προσφέρετε αίμα μόνο για κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ή φίλο σας που το χρειάζεται, μπορεί να μην επαρκεί ο χρόνος σε επείγουσες καταστάσεις, για να συλλεγεί και να ελεγχθεί το αίμα σας για κάποιον συγκεκριμένο ασθενή. Γι' αυτό το λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη για επάρκεια αίματος ώστε να εξυπηρετηθούν τα επείγοντα περιστατικά. Αυτό είναι δυνατό μόνο αν υγιείς εθελοντές αιμοδότες προσφέρουν αίμα τακτικά.

Η αιμοδοσία δεν διαρκεί πολύ. Η συλλογή του αίματος διαρκεί περίπου 8 - 10 λεπτά. Παρόλα αυτά, οι δότες ενθαρρύνονται να διαθέσουν περίπου μια ώρα για την όλη διαδικασία. Μετά την αιμοδοσία πρέπει να ξεκουραστείτε για 10 τουλάχιστον λεπτά και να πιείτε έναν χυμό για να ανανεώσετε τα υγρά.

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, από 9:00, το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα γίνει στο Studio Ε, του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, με την αρωγή του προσωπικού του τμήματος Αιμοδοσίας, του νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων είναι απαραίτητη σ΄ αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.

«Δραστηριοποιείστε τον εαυτό σας σαν εθελοντή αιμοδότη,

 

δεν κοστίζει τίποτα…αξίζει όμως πολλά!!!»

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, Σε Περιμένουμε!

σε όποια γωνιά της χώρας κι αν ζείτε, κάντε ένα μικρό κόπο να δώσετε λίγο αίμα πηγαίνοντας σε νοσοκομείο της περιοχής σας να προσφέρετε αίμα για την Τράπεζα Αίματος, στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, αποστέλλοντας τη σχετική βεβαίωση στο fax ΠΟΣΠΕΡΤ: 210-6012990 ή fax ΠΑΣΥΜΗΤΕ: 210-6066265.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Κωνσταντίνος Μαντάς

Η Γενική Γραμματέας

 

Αναστασία Τιμοθέου

 

 
GO_TO_TOP