Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Η απάντηση μας στο αφήγημα τους ...

ΠΑΣΥΜΗΤΕ – ΠΑΣΤΕΔ – ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ

Αγία Παρασκευή 3 Ιούνη 2016

Συνάδελφοι, σες


Είναι γνωστό ότι η ΕΡΤ διοικείται από πολλαπλά και πολυεπίπεδα κέντρα αποφάσεων, κάτι που επιβεβαιώνεται με την ανώνυμη και ανυπόγραφη απάντηση.

Ο συντάκτης, -ρια  της απολογητικής ανακοίνωσης της ΕΡΤ, παραθέτει και πάλι το γνωστό αφήγημα με το χιλιοειπωμένο ‘’δεν δύναται’’… και προφανώς δεν μπορούσε να μην παραδεχτεί το δίκαιο των αιτημάτων μας, αλλά και να μην επιβεβαιώσει τις διαπιστωμένες ελλείψεις προσωπικού. Πουθενά όμως δεν αναφέρει ποια ζητήματα έχουν επιλύσει. Δυστυχώς κανένα. Γιατί για να δοθούν λύσεις πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες και όχι ευχολόγια.

Φυσικά, και η διαβούλευση που επικαλούνται - με τα θεσμικά μας όργανα - δεν έγινε ποτέ.

Σε όσες προσπάθειες διαλόγου έχουμε κάνει, εισπράττουμε παραινέσεις υπομονής, υπεκφυγές και κροκοδείλια δάκρυα, το επαναλαμβανόμενο ‘‘δεν δύνανται’’ και ενίοτε έμμεσες απειλές για τα χειρότερα. Υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές. Οι εντολές και  η μέθη της εξουσίας δεν τους επιτρέπουν να αφουγκραστούν της ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων και καταφεύγουν στην επιθετική και παραπλανητική ρητορεία.

Αφού, την ίδια ώρα που δημοσιευόταν η παραπλανητική και ψευδής ανακοίνωση της ΕΡΤ, συνέχιζαν το χορό με τους εργολάβους αναρτούσαν νέες αποφάσεις (ΑΔΑ  ΨΞΤΦ465Θ1Ε – ΙΨΟ, ΑΔΑ Ω3Α9465Θ1Ε– ΕΒΚ) και παραχωρούσαν στην Αστυνομία, επιπλέον αναγκαίους για την ΕΡΤ χώρους και εγκαταστάσεις της Κατεχάκη  (ΑΔΑ  Ω4ΚΤ465Θ1Ε - 6ΓΠ).

Επομένως, τις αποφάσεις για εργολαβίες τις συνεχίζουν, την Κατεχάκη την εγκαταλείπουν, τα πτυχία, τις ειδικότητες, και όλο το νομοθετικό πλαίσιο προσλήψεων - ΑΣΕΠ το καταστρατηγούν, το ανταποδοτικό τέλος εξακολουθούν να μην το αξιοποιούν για τους σκοπούς, που το Σύνταγμα, οι Νόμοι και Ευρωπαϊκοί κανόνες ορίζουν ρητά, προσποιούμενοι μείωση κόστους, ώστε το περισσότερο να δοθεί για τους ξένους τοκογλύφους.

Στην προχθεσινή μας ανακοίνωση θέσαμε ορισμένα από τα ζητήματα που υπερβαίνουν την ανοχή και την αντοχή των συναδέλφων μας, αφού τα αποτελέσματα των πεπραγμένων τους τα βιώνουμε όλοι καθημερινά :

  • Οι εργαζόμενοι με την απαξίωση των επαγγελματικών μας προσόντων, τη μείωση μισθών μας, την απώλεια των  ασφαλιστικών μας παροχών και την καταστρατήγηση εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  • Η ίδια η ΕΡΤ, με την έλλειψη αναπτυξιακού, τεχνολογικού και παραγωγικού σχεδιασμού, με τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών στο Κέντρο και στην Περιφέρεια, με την αφαίρεση αναγκαίων μονάδων και εγκαταστάσεων, με την παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τη συνεχή μείωση του προσωπικού και με τα καθοδικά ποσοστά τηλεθέασης και ακρόασης.
  • Η κοινωνία με τους φραγμούς-στην έκφρασή της-και τη φίμωση της, με την υποβάθμιση του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού προγράμματος, με την απουσία πρωτογενούς εσωτερικής παραγωγής πολιτιστικού, μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, ανάλογο με τις προσδοκίες του, τη στήριξή του και τη συνδρομή του στην ΕΡΤ.

Όσο μας αφορά θα συνεχίσουμε με μεράκι και επαγγελματισμό, για την εύρυθμη λειτουργία και την ύπαρξη της ΕΡΤ, δεν θα ανεχτούμε όμως άλλο εμπαιγμό, ούτε θα επιτρέψουμε την απώλεια των δικαιωμάτων μας και θα ελέγχουμε τη Διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, όπως έχουμε χρέος απέναντι στον Ελληνικό λαό.


Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων


  ΠΑΣΥΜΗΤΕ       ΠΑΣΤΕΔ             ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ


Ο Πρόεδρος              Γ. Κασιμάτης             Δ. Κούνης               Β. Λιαπίκος


Ο Γ. Γραμματέας       Χ. Κοκκώνης             Χ. Γιαννόπουλος      Α. Ρούντος
 
GO_TO_TOP