Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Ανακοίνωση Π.Σ.Σκηνοθετών&Διευθυντών Παραγωγής Π.Σ.Εικοληπτών & Π.Σ.Μηχανικών&Τεχνικών (ΠΑΣΥΜΗΤΕ) ΕΡΤ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΩΝ ΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ)

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία του πολυαναμενόμενου ανοίγματος της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους της, κάτι το οποίο στάθηκε δυνατό μετά την ψήφιση του νόμου 4324/2015 στις 29 Απριλίου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ήδη αργήσει η λειτουργία της ΕΡΤ και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ευθύνη λοιπόν των εργαζομένων είναι η ΕΡΤ να λειτουργήσει ως ένας αξιόπιστος ραδιοτηλεοπτικός φορέας καλύπτοντας όλους τους Έλληνες όπου αυτοί και αν βρίσκονται προσφέροντάς τους ενημέρωση, επιμόρφωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό. Mε υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντι σε όλες τις κοινωνικές ομάδες των Ελλήνων πολιτών να τους παρέχουμε το αρτιότερο αποτέλεσμα και ως προς την ουσία του περιεχομένου, αλλά και αισθητικά και τεχνικά με στόχο την ποιότητα και όχι το κέρδος.

Παρακολουθούμε με απορία εδώ και κάποιες μέρες να γίνεται πολύ λόγος για το ποιος και γιατί θα αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας. Κάποιοι καθυστερούν σκόπιμα το άνοιγμα της ΕΡΤ με το πρόσχημα πως είναι πολύ … δημοκράτες! Ο Νόμος δεν είναι δημοκρατικός, η προτεινόμενη διοίκηση δεν τους αρέσει και άλλα πολλά. “Προφάσεις εν αμαρτίαις”, θα έλεγαν οι παλαιότεροι. Η ουσία βέβαια βρίσκεται αλλού, αφού προφανώς δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων ο διορισμός διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε.. Κάποιοι αναζητούν άλλοθι για να δικαιολογήσουν τις αυριανές τους ενέργειες.

Η ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοί της που με οποιαδήποτε διοίκηση θα συμβάλλουν τα μέγιστα για να υπηρετήσουν τον ένα και μοναδικό χρηματοδότη τους τον Ελληνικό λαό.

Οφείλουμε να αποδεχτούμε την πολιτική ηγεσία (εξάλλου αυτή αποφάσισε να ανοίξει την ΕΡΤ) και τις επιλογές της -παρά τα κενά του νόμου- ώστε η ΕΡΤ να λειτουργήσει το γρηγορότερο δυνατό αξιοποιώντας όλο της το προσωπικό και να πάρει τη θέση που της αξίζει στις καρδιές των Ελλήνων.

Οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος και εμείς ως εργαζόμενοι και ως πολίτες θα είμαστε παρόντες να κρίνουμε ή να κατακρίνουμε αν χρειαστεί σωστές ή λάθος επιλογές. Όπως επίσης θα είμαστε παρόντες για να προτείνουμε ή να βοηθήσουμε μέσα από την πολυετή εμπειρία του ο καθένας ως εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Τέλος ζητούμε από την κυβέρνηση και τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ την άμεση επανένταξη όλων των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα ενωμένοι.

Ας σταματήσουν επιτέλους τα μικροσυμφέροντα να κρύβονται πίσω από ανύπαρκτες δημοκρατικές ευαισθησίες.

Οι πράξεις τους επουδενί δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

  Η συνδιοίκηση ας γίνει πια παρελθόν!

  

Αγ. Παρασκευή 24.5.2015

 

 

 

 

 
GO_TO_TOP