Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΑΣΥΜΗΤΕ.

Προς το     ΔΣ του  ΠΑΣΥΜΗΤΕ                 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και της καραντίνας βρίσκει τον κόσμο της εργασίας όχι μόνο απροστάτευτο αλλά και να δέχεται την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης. Μετά την αντιδημοκρατική παρέμβαση στο χώρο των συνδικάτων και των συλλόγων, μέσω της κατάργησης των συνελεύσεων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο νόμος Πέτσα για τα Μ.Μ.Ε επιβάλλει ως κανονικότητα τις ελαστικές μορφές εργασίας και διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις απολύσεις. Ειδικά στην ΕΡΤ, ενώ έχουμε πολλές συνταξιοδοτήσεις, δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παρά μόνο συμβάσεις έργου και εργολαβίες.

Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει να απαντήσουμε ενωμένοι και με τρόπο αποτελεσματικό. Οι προσωπικές επιθέσεις με εμπάθεια, αντί γόνιμης κριτικής, δεν προωθούν το κλίμα της ενότητας που χρειαζόμαστε τώρα. Τα πέντε "εκλεγμένα μέλη σε ΔΣ του τότε ενιαίου ψηφοδελτίου", κινούνται σε αυτό το πλαίσιο όταν κάνουν χαρακτηρισμούς του τύπου "παραταξιάρχης", "Ναπο-λέων", για τους αντιπάλους τους, τους οποίους χαρακτηρίζουν μέχρι και φερέφωνα της Κυβέρνησης! Μήπως αυτοί οι ίδιοι θα έπρεπε να χαρακτηριστούν "κυβερνητικοί" καθώς πριν από 12 μήνες κατάργησαν το εκλεγμένο ΔΣ καταφεύγοντας στα δικαστήρια; Οι ενέργειές τους ασφαλώς εξυπηρετούσαν τη Διοίκηση της ΕΡΤ, αφού με αυτόν τον τρόπο  κατέστησαν ανενεργό το Σύλλογο ( ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ ) ώστε να ανασταλούν τόσο οι διαπραγματεύσεις για Σ.Σ.Ε όσο κι οποιαδήποτε αντίδρασή μας στις αντεργατικές πολιτικές.

Ειδικότερα, πρέπει να τονίσουμε την απραξία του Συλλόγου στην ΕΡΤ 3 το διάστημα που στηνόταν το νέο οργανόγραμμα και γίνονταν οι νέες τοποθετήσεις προϊσταμένων και προσωπικού. Κατά τη δική μας άποψη έκαναν λανθασμένες κινήσεις αλλά εμείς δεν τους αποκαλέσαμε "κυβερνητικούς". Λανθασμένες κινήσεις που θα χαρακτηρίζονταν κι ως αντιδημοκρατικές όταν:

•δεν στήριξαν την απόφαση των συνελεύσεων της Θεσσαλονίκης για κινητοποιήσεις, ενώ μέσα στη συνέλευση έλεγαν ότι θα στήριζαν οποιαδήποτε απόφαση των εργαζομένων.

•ενώ η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του συλλόγου στις 7/2/2020 αποφάσισε να γίνουν εκλογές, αυτοί κωλυσιεργούσαν ακυρώνοντας την απόφαση της Γ.Σ.

Αλλά όταν ενδιαφέρει η υπερίσχυση των απόψεων μόνο για τη νομή της συνδικαλιστικής εξουσίας, τότε αυτή η εμμονή καταλήγει και σε διαστρέβλωση των λόγων του αντιπάλου. Γιατί μιλούν συνεχώς για την κατάργηση της κάλπης και την αντικατάστασή της με ηλεκτρονική ψηφοφορία όταν ο Σύλλογος στην τελευταία του ανακοίνωση το αναφέρει ρητά ότι:  "....οργάνωσε και αποφάσισε τη  σύσταση 17 Εκλογικών Τμημάτων σε όλη την Ελλάδα,  έτσι ώστε όλα τα μέλη μας, όπου και αν εργάζονται, να έχουν τη δυνατότητα της πρόσβασης στην κάλπη,  με φυσική παρουσία, ..."; Τόσο ψεύδος μπροστά στα μάτια μας;

Είμαστε ενάντιοι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία όταν καταργούνται οι  συνελεύσεις και οι κάλπες για την ανάδειξη συλλογικών οργάνων.

Είμαστε ενάντιοι σε οποιαδήποτε αντιδημοκρατική χρήση των ηλεκτρονικών μέσων.

Είμαστε όμως και υπέρ της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων όταν δίνουν λύσεις στα πρακτικά προβλήματα που δημιουργεί η καραντίνα και βαθαίνουν τη δημοκρατία. Όπως π.χ. να έχουν τη δυνατότητα οι συνάδελφοι που βρίσκονται στην περιφέρεια ισότιμα να παρακολουθούν τις συνελεύσεις και να παρεμβαίνουν σ’ αυτές.

Ο Σύλλογος πρέπει να τελειώνει δημοκρατικά με την εκλογική διαδικασία ώστε να καταστεί εξωστρεφής και αποτελεσματικός στις δράσεις του, για να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στις επιθέσεις που δέχονται οι τεχνικοί και γενικότερα ο κόσμος της εργασίας.


ΤΕΧΝΙΚΟΙ  ΕΡΤ3:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  , ΜΠΟΡΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  , ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ  , ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
OΡΕΣΤΙΑΔΑ:  ΡΑΛΛΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , ΓΟΥΓΟΥΛΙΔΗΣ  ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ:  ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΒΟΛΟΣ:  ΚΟΥΦΟΓΑΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , ΒΑΒΑΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , ΔΗΜΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ             

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ       

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΑΓΑΘΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΕΡΡΕΣ: ΦΟΥΝΤΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 
GO_TO_TOP