Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

8 Μάρτη 2021 : Συνεχίζουμε τους αγώνες για δικαιοσύνη και ισότητα.


Αγία Παρασκευή 8 Μαρτίου 2021

8 Μάρτη 2021 : Συνεχίζουμε τους αγώνες για  δικαιοσύνη και ισότητα.

Συναδέλφισσες,  - φοι,

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μέρα μνήμης στους αγώνες όλων των γυναικών. Ημέρα αγώνα, δύναμης, ανεξαρτησίας και δικαιοσύνης ενάντια στις διακρίσεις και την ανισότητα.

Στην δύσκολη καθημερινότητα η σύγχρονη γυναίκα καλείται να φέρει εις πέρας πολλαπλούς ρόλους. Η φροντίδα του σπιτιού, των ηλικιωμένων, η ανατροφή των παιδιών, η εργασία, η συμμετοχή στα κοινά είναι κάποια από αυτά.

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας οι συνθήκες εγκλεισμού επιβάρυναν  και συνεχίζουν να επιβαρύνουν με πρόσθετες και δυσανάλογες ευθύνες οικογενειακής φροντίδας καθώς και με προσθέτους κινδύνους εξαιτίας της αύξησης της ενδοοικογενειακής βίας.  Στη φετινή επέτειο με την έλευση του  κινήματος  #metoo  ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες αποτρόπαιων πράξεων και τραγικών καταστάσεων  σεξουαλικής παρενόχλησης και άσκησης βίας, φυσικής ή λεκτικής στους χώρους εργασίας.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ έχει ως προτεραιότητα του τον αγώνα για προώθηση και εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας των γυναικών, την καταπολέμηση της σεξουαλικής, λεκτικής βίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των δικαιωμάτων τους  στους χώρους εργασίας.

Συναδέλφισσες,  - φοι,

164 χρόνια μετά οι διεκδικήσεις των εργατριών της Νέας Υόρκης είναι ακόμη επίκαιρες.

Τιμούμε και συνεχίζουμε  τους αγώνες των κινημάτων για εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, για  δίκαιη κοινωνία και ίσες ευκαιρίες.

Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των γυναικών στους συλλογικούς αγώνες και στη συνδικαλιστική δράση.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή ανισότητας, διάκρισης και βίας.

 

 
GO_TO_TOP