Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΠΑΣΥΜΗΤΕ: Να λήξει άμεσα η εκκρεμότητα της ΣΣΕ

 

Αγία  Παρασκευή  2 Σεπτεμβρίου  2022

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η στάση μας σε όλη  τη διαδρομή μας  ήταν και παραμένει η υπηρέτηση των συμφερόντων των μελών και των  συναδέλφων μας.  Πάντα με  συλλογικές  αποφάσεις,  ρεαλισμό  και υπευθυνότητα.  Με τον ίδιο τρόπο, στη  χθεσινή συνεδρίαση,  το  ΔΣ  του Συλλόγου μας, έλαβε πάλι την απόφαση  να υπογράψουμε  σήμερα  τη ΣΣΕ. ( συνημ1)

Η  ΣΣΕ περιλαμβάνει και κατοχυρώνει δίκαια αιτήματα μας, όπως το 7,5ωρο, κανονικές και ειδικές άδειες, μη μισθολογικές παροχές κ.α. Διεκδικήσαμε και άλλα δίκαια αιτήματα που δεν έγιναν αποδεκτά. Δεν ζητήσαμε συνδικαλιστικές διευκολύνσεις και απαλλαγές. Δεν προτάξαμε τα κλαδικά αιτήματα – σε κάποια υποχωρήσαμε.  Όμως υπάρχουν πάλι ανισότητες, υπάρχουν και διατάξεις που  επιβλήθηκαν από τη Διοίκηση.  Όπως  είχαμε υποχρέωση, για αυτές καταθέσαμε τις επιφυλάξεις μας, (εδάφιο για εργασιακή ειρήνη και για την  ισότιμη  πρόβλεψη  του ποσού για ηλεκτρονικό εξοπλισμό ) ούτως ώστε για να μην υπάρξει καθυστέρηση στη διαδικασία  -  κάτι που η Διοίκηση δεν επιδίωξε το προηγούμενο διάστημα  -  και να λήξει επιτέλους αυτή η εκκρεμότητα της ΣΣΕ.

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ  ανταποκρινόμενος  στην πρόσκληση του Πρόεδρου της ΕΡΤ  κ. Ζούλα,  προσήλθε στην σημερινή  συνάντηση  δηλώνοντας  προς  όλους ότι βρισκόμαστε  στην αίθουσα του ΔΣ της ΕΡΤ  για  να υπογράψουμε  την  Επιχειρησιακή  ΣΣΕ.  Παρόντα ήταν και  τα  σωματεία  ΕΕΕΡΤ, ΣΕΚΟΧΕΡΤ, ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ. 

Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε. Η Διοίκηση δεν δέχτηκε τις προτάσεις του ΣΕΚΟΧΕΡΤ  που  προηγουμένως είχε κάνει γνωστές. Ανακοίνωσε ότι  δεν θα  υπογραφεί  ΣΣΕ,  εφόσον ένα εκ των συμπραττόντων Σωματείων δεν αποδέχεται προς υπογραφή το τελικό κείμενο  και  ότι θα προχωρήσει σε νέα διαδικασία με τη μορφή << συμφωνίας  μερών >>.  

Σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στην ιστορία, στο κύρος και στην αποστολή της ΕΡΤ οποιαδήποτε εξέλιξη  που  δεν θα οδηγεί  στην σύναψη  ΣΣΕ, το τονίζουμε.

Καλούμε τον  Πρόεδρο  της ΕΡΤ,  όπως και κατά την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ των Δημοσιογράφων, ( συνημ2 ) να αναλάβει αντίστοιχες  πρωτοβουλίες,  προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία. Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί  και  οι δύο πλευρές να εργαστούμε με υπευθυνότητα προς αυτή την κατεύθυνση, το πιστεύουμε, είναι εφικτό.    

Καλούμε την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό,  το ΔΣ της ΕΡΤ  και  όλους τους εμπλεκόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να ολοκληρωθεί θεσμικά και ουσιαστικά η Επιχειρησιακή ΣΣΕ στην ΕΡΤ ΑΕ.

Τα Σωματεία μας με την αρχή της συλλογικής ευθύνης οφείλουν να προχωρήσουν ενωμένα για το συμφέρον και τα δικαιώματα των εργαζομένων πού πλήττονται διαρκώς. Αψιμαχίες μεταξύ των Σωματείων δεν προσφέρουν τίποτα στους εργαζόμενους.  

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ  αγωνίστηκε  σθεναρά  και θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για τη ΣΣΕ  !

Τα μέλη μας δίνουν καθημερινό άοκνο αγώνα για τη λειτουργία της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα και επάξια δικαιούνται μια ελάχιστη αναγνώριση.

                                        Για το ΔΣ

             Ο  Πρόεδρος                                     Ο  Γενικός  Γραμματέας

 

          Γαβριήλ  Κασιμάτης                            Χρήστος  Γιαννόπουλος

 

 

 

 
GO_TO_TOP