Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.

Αγία  Παρασκευή  7 Σεπτεμβρίου  2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με  νέα επιστολή προς το Σωματείο  μας  η  Διοίκηση,  για πρώτη φορά στην ιστορία της  ΕΡΤ, επιλέγει οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα της χώρας να μην διέπονται από Επιχειρησιακή ΣΣΕ,  αλλά από  υποκατάστατα  <<Πρακτικά Συμφωνίας>>.

Με τα νέα δεδομένα και μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων και δεκαπέντε χρόνια  χωρίς Επιχειρησιακή ΣΣΕ,  συνεδρίασε σήμερα  το ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ.

Το  ΔΣ του Συλλόγου μας, συναισθανόμενο  την ευθύνη  για τον Τεχνικό κλάδο  που υπηρετούμε και τις ανάγκες επιβίωσης των μελών  και  των συναδέλφων  που εκπροσωπούμε, αποφάσισε ότι προτίθεται να προσέλθει σε συμφωνία για την υπογραφή Πρακτικού Συμφωνίας με την ΕΡΤ ΑΕ. Την απόφαση αυτή γνωστοποιούμε  στη Διοίκηση της ΕΡΤ.

Επίσης δηλώνουμε ότι δεν απεμπολούμε τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, δεν ακυρώνουμε ούτε παρακάμπτουμε τις συλλογικές και καταστατικές λειτουργίες. 

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την Επιχειρησιακή ΣΣΕ στην ΕΡΤ ΑΕ μέχρι να κατορθώσουμε να υπογραφεί.

Το  ΔΣ αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης ΓΣ.  Η πρόσκληση θα αποσταλεί με νέο μήνυμα. 

                                        Για το ΔΣ

              Ο  Πρόεδρος                                     Ο  Γενικός  Γραμματέας

           Γαβριήλ  Κασιμάτης                            Χρήστος  Γιαννόπουλος

 

 

 
GO_TO_TOP