Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Δ.Τ. ΠΑΣΥΜΗΤΕ για Τ/Ο συνεργεία

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αγία Παρασκευή 24  Νοεμβρίου 2022

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό την επιθετική πολιτική της διορισμένης από την κυβέρνηση Διοίκησης ενάντια στους εργαζομένους. Η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι συνεχής και συστηματική, και αφορά όλους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, είτε είναι τακτικοί, συμβασιούχοι, ή συνεργαζόμενοι ιδιώτες.

Αυτή την φορά η Διοίκηση αποφάσισε να μετατρέψει τα διμελή συνεργεία των εξωτερικών συνεργατών στην Θεσσαλονίκη σε μονομελή. Ένα μέτρο που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ, από καμία διοίκηση, ούτε στην Θεσσαλονίκη, ούτε και στην Αθήνα.

Τα βασικά θέματα που προκύπτουν από την μετατροπή των διμελών συνεργείων σε μονομελή, είναι η εντατικοποίηση της εργασίας και άρα η ασφάλεια των εργαζομένων, οι απολύσεις εργαζομένων από τα συνεργεία, η κατάργηση των ειδικοτήτων και  η αδυναμία να παραχθεί δουλειά. Επίσης είναι δεδομένη η ποιοτική υποβάθμιση του παραγόμενου προϊόντος, πράγμα που συμβάλλει στην συνολικότερη και συνεχή υποβάθμιση της ΕΡΤ3.

Το γεγονός αυτό διαδέχεται την απόφαση της διοίκησης να θέλει να στείλει εργαζομένους σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων χωρίς διανυκτέρευση και την απόφασή της να απολυθούν οι συμβασιούχοι των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ. Σε έναν οργανισμό όπως η ΕΡΤ οι αποφάσεις αυτές όχι μόνο δεν παράγουν αποτελέσματα στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά αντίθετα αποδιοργανώνουν τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                        Ο  Γενικός  Γραμματέας

 

Γαβριήλ  Κασιμάτης                            Χρήστος  Γιαννόπουλος

 

 

 

 

 
GO_TO_TOP