Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

Δικαιώνονται οι προσπάθειές μας ! Επικυρώνονται από το Υπουργείο οι θέσεις μας σχετικά με την επικουρική μας σύνταξη

Αθήνα 31/05/2023 

Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών & Τεχνικών ΕΡΤ (ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ)

Πανελλήνιος Σύλλογος  Προσωπικού ΕΡΤ (ΠΣΥΠ ΕΡΤ)

 

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30% ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε από 1/12/2017 ενταχθήκαμε στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ ο οποίος παρέχει επικουρική σύνταξη, εφάπαξ παροχή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε ότι αφορά την επικουρική μας σύνταξη έχουμε πετύχει την  παραμονή μας με τη συμπλήρωση 1.000 ημερών ασφάλισης καθώς και τον υπολογισμό της σύνταξής μας με τμήματα, δηλαδή ένα ποσό που υπολογίζει το  τ. ΤΕΑΠΠΕΡΤΤ για το χρόνο που ασφαλιστήκαμε σε αυτό και ένα ποσό που υπολογίζει ο ΕΔΟΕΑΠ για τον δικό του χρόνο. Τα δύο αυτά ποσά προστίθενται και το άθροισμα μας τα καταβάλλει ο ΕΔΟΕΑΠ ως απονέμων φορέας. Εάν υπάρχει και άλλο Ταμείο πριν την ασφάλιση στο τ. ΤΕΑΠΠΕΡΤΤ ισχύουν τα ίδια.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως σας είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστήριζε ότι τις μειώσεις που έκανε στις συντάξεις του τα τελευταία χρόνια και οι οποίες ήταν πάνω από 30%,  θα τις υπολόγιζε στο άθροισμα των τμημάτων της σύνταξής μας και όχι στο τμήμα της δικής του σύνταξης που υποστηρίζαμε εμείς.

Αυτά τα δεδομένα   δημιούργησαν   νέα ερωτήματα  και μεγάλη αναστάτωση.

Τα Σωματεία μας μετά από συστηματική προσπάθεια, συντονισμένες ενέργειες  και συνεχή πίεση σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αλλά και με την επιστημονική στήριξη της εργατολόγου - ασφαλιστικής Συμβούλου μας, κατάφεραν και  εκδόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων επίλυση της διαφωνίας. Το έγγραφο επικυρώνει τις θέσεις μας, εφαρμόζει  τις  διατάξεις της διαδοχικής  ασφάλισης και ξεκαθαρίζει ότι οι μειώσεις 30% θα υπολογιστούν μόνο στο τμήμα της σύνταξης του ΕΔΟΕΑΠ και το τμήμα σύνταξης του τ. ΤΕΑΠΠΕΡΤΤ θα καταβάλλεται ακέραιο. Το έγγραφο έχει ήδη σταλεί στον ΕΔΟΕΑΠ, ως φορέας απονομής,  με την υποχρέωση για πιστή εφαρμογή.

Συνάδελφοι,

Η νίκη που πέτυχαν τα Σωματεία μας είναι μεγάλη !

Τα εργασιακά, τα μισθολογικά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας την τελευταία δεκαετία έχουν πληγεί βάναυσα. Υποχρέωση και καθήκον μας είναι ο διαρκής αγώνας και η συνολική διεκδίκηση τους. Μπορούμε όλοι μαζί με την ενότητα και τη συσπείρωση μας να τα κερδίσουμε.

Τα Σωματεία μας θα συνεχίσουν ανυποχώρητα και αταλάντευτα να παλεύουν για όλα όσα δικαία διεκδικούμε σε μισθολογικό, εργασιακό και ασφαλιστικό επίπεδο, όπως η έξοδος από το ενιαίο μισθολόγιο,  η συνολική εφαρμογή της ΕΣΣΕ, το ζήτημα των κωδικών και ειδικοτήτων ασφάλισης, ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης όσων συνταξιοδοτούνται με βαρέα και ανθυγιεινά κ.α.

Η στράτευση και η αγωνιστική στήριξη των μελών των σωματείων μας, είναι η εγγύηση για τη δικαίωση μας !

 

Τα ΔΣ των Σωματείων  ΠΑΣΥΜΗΤΕ  &   ΠΣΥΠ ΕΡΤ

 

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί αναλυτική ενημέρωση μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ 210 6066266 και να διαβάσει τα σχετικά έγγραφα που αναρτούμε

Επίλυση διαφωνίας  Εγκύκλιος                                 

 

 

 

 

 
GO_TO_TOP