Σας καλοσωρίζουμε στο διαδικτυακό μας τόπο. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό: - να στεγάσει διαδικτυακά τον ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. - να προβάλλει τον ρόλο των Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ - να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ενημέρωσης των μελών του συλλόγου.

Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.

ertopen.com - Ελεύθερη Ενημέρωση - ERT Open

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στη Γ.Δ. ΕΡΤ3 με Στάσεις Εργασίας την Τετάρτη 28 Ιουνίου, από τις 12:00 έως τις 15:00 και την Πέμπτη 29 Ιουνίου, από τις 16:00 έως τις 19:00

Αγία Παρασκευή 26 Ιουνίου 2023

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στη Γ.Δ. ΕΡΤ 3

Με Στάσεις Εργασίας την Τετάρτη 28 Ιουνίου, από τις 12:00 έως τις 15:00 και την Πέμπτη 29 Ιουνίου, από τις 16:00 έως τις 19:00.

 

Οι εργαζόμενοι/-ες στην ΕΡΤ3 δημοσιογράφοι, τεχνικοί, καλλιτέχνες και διοικητικοί υπάλληλοι, παρακολουθούμε με αγωνία τη συρρίκνωση του προγράμματός της και τον κεντρικό σχεδιασμό, που δεν περιέχει ξεκάθαρη προοπτική για τον τρίτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας.

Είναι ενδεικτικό ότι, μόνο τον τελευταίο μήνα, τα δύο βράδια των εκλογικών αναμετρήσεων της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου, η ΕΡΤ3 περιορίστηκε στην αναμετάδοση του προγράμματος του ΕΡΤNews, ενώ δεν διαφοροποιήθηκε το πρόγραμμά της σε έκτακτα γεγονότα.

Οι εργαζόμενοι/-ες στην ΕΡΤ3 διεκδικούν:

 • Ενίσχυση της φυσιογνωμίας και των χαρακτηριστικών του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, με πολυθεματικό περιεχόμενο, ενημερωτικό, πολιτιστικό, μορφωτικό, ψυχαγωγικό, αθλητικό, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με την ανάπτυξη εσωτερικών παραγωγών και ντοκιμαντέρ.
 • Προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 • Αναβάθμιση των χώρων μοντάζ, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
 • Ενίσχυση όλων των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ σε μέσα και προσωπικό.
 • Αναβάθμιση των δύο ραδιοφωνικών σταθμών, 102 FM και 95.8 FM με διεύρυνση της εμβέλειάς τους.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία εργαζομένων στην ΕΡΤ, καλεί τη διοίκηση της  ΕΡΤ ΑΕ να δώσει σαφείς απαντήσεις για τον σχεδιασμό της αναφορικά με τον ρόλο και την προοπτική της ΕΡΤ3.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, ο ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ, ο Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ, το Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ,  η Ε.Ε.ΕΡΤ  και το Σωματείο Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής καλούν όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στη Γ.Δ.ΕΡΤ3  σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας που προκηρύσσουν :

 • την Τετάρτη 28 Ιουνίου, από τις 12:00 έως τις 15:00,
 • την Πέμπτη 29 Ιουνίου, από τις 16:00 έως τις 19:00.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας για κλιμάκωση των αντιδράσεών μας.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΕΡΤ     

ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ

Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ

Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ  &  ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

και η   Ε.Σ.Η.Ε.Μ.- Θ

 

Παραθέτουμε την Εξώδικη Γνωστοποίηση των Στάσεων Εργασίας

 

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 1. Του σωματείου, πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία "Ένωση Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης", που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Στρατηγού Καλλάρη 5 με ΑΦΜ 090055474, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 2. Του σωματείου, πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ-Α.Ε.» (ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.) που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, οδός Λεωφόρος Μεσογείων αριθ. 432, με αριθ. μητρώου σωματείων 1361 και Α.Φ.Μ. 997779073, όπως εκπροσωπείται νόμιμα. 
 3. Του σωματείου, πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ-ΑΕ» (Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ-ΑΕ), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, οδός Λεωφόρος Μεσογείων αριθ. 432, με αριθ. μητρώου σωματείων 1915 και Α.Φ.Μ. 997127476, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 4. Του σωματείου, πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης» (Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.Ε.Ρ.Τ.), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, οδός Λεωφόρος Μεσογείων, αριθ. 432, με αριθ. μητρώου σωματείων 31960 και Α.Φ.Μ. 997003930, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 5. Του σωματείου, πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, με την επωνυμία «Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ», που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, οδός Λεωφόρος Μεσογείων, αριθ. 432, με Α.Φ.Μ 99703688, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 6. Του σωματείου, πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, με την επωνυμία «Ένωση Εργαζομένων Ε.Ρ.Τ.», με διακριτικό τίτλο «Ε.Ε.Ε.Ρ.Τ» που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, οδός Λεωφόρος Μεσογείων, αριθ. 432, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε» που εδρεύει στην Αθήνα, Μεσογείων 432 Αγ. Παρασκευή και εκπροσωπείται νόμιμα.

Επειδή παρακολουθούμε με αγωνία τη συρρίκνωση του προγράμματός της ΕΡΤ3 και τον κεντρικό σχεδιασμό, που δεν περιέχει ξεκάθαρη προοπτική για τον τρίτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας.

Επειδή είναι ενδεικτικό ότι, μόνο τον τελευταίο μήνα, τα δύο βράδια των εκλογικών αναμετρήσεων της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου 2023, η ΕΡΤ3 περιορίστηκε στην αναμετάδοση του προγράμματος του ΕΡΤNews, ενώ δεν διαφοροποιήθηκε το πρόγραμμά της σε έκτακτα γεγονότα.

Επειδή η Διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ θα πρέπει να δώσει άμεσα σαφείς απαντήσεις για τον σχεδιασμό της αναφορικά με τον ρόλο και την προοπτική της ΕΡΤ3.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης,  του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ-Α.Ε., του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσωπικού ΕΡΤ-ΑΕ, του Σωματείου Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, του Πανελλήνιου Σωματείου Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ, της Ένωσης Εργαζομένων Ε.Ρ.Τ νόμιμα εξουσιοδοτημένα από τη Γενική τους  Συνέλευση, κατά τη συνεδριάσεις τους την 20.6.2022 αποφάσισαν την κήρυξη δύο τρίωρων στάσεων εργασίας

 • την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, από τις 12.00 έως τις 15.00,
 • την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, από τις 16.00 έως τις 19.00.

όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της Ε.Ρ.Τ - 3 με αιτήματα :

 • Ενίσχυση της φυσιογνωμίας και των χαρακτηριστικών του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, με πολυθεματικό περιεχόμενο, ενημερωτικό, πολιτιστικό, μορφωτικό, ψυχαγωγικό, αθλητικό, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με την ανάπτυξη εσωτερικών παραγωγών και ντοκιμαντέρ.
 • Προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 • Αναβάθμιση των χώρων μοντάζ, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
 • Ενίσχυση όλων των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ σε μέσα και προσωπικό.
 • Αναβάθμιση των δύο ραδιοφωνικών σταθμών, 102 FM και 95.8 FM με διεύρυνση της εμβέλειάς τους.

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας προειδοποιούμε ότι θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας.  Υπενθυμίζουμε ότι η εξαγγελία της απεργίας δεν γίνεται με σκοπό να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα στην ΕΡΤ3. Αντιθέτως, προχωρούμε σε αυτές τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της και την ενδυνάμωση του δημόσιου και κοινωφελή ρόλου που επιτελεί.

Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς την καθής απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

Θεσσαλονίκη, 26 Ιουνίου 2023

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΣΤΡΑΤΗΣ Ξ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΜΔΣΘ 5463

 

 

 

 
GO_TO_TOP